In memoriam: Willem van Voorst 1947-2015
ENSCHEDE - Had Diogenes zijn licht in Pathmos opgestoken, dan had hij aan de Willem de Clerqstraat halt gehouden, voor het huis van Willem en Betsie van Voorst. Hij had zijn waarachtige mens gevonden. Twee in dit geval.

Willem van Voorst is dinsdag 15 december 2015 op 68-jarige leeftijd overleden. Met zijn dood verliest Pathmos zijn ambassadeur en Enschede een buitengewoon betrokken inwoner. Hij schreef over Pathmos, hij vertelde over Pathmos, hij ademde Pathmos. Willem was een oprechte sociaaldemocraat met een onwrikbaar geloof in solidariteit. Wie met hem in contact kwam, zou hem niet gemakkelijk vergeten.

Van Voorst werd op 1 maart 1947 in Roombeek geboren, maar verhuisde na drie maanden naar Pathmos.

Mr. Pathmos
Hij bleef de wijk tot aan zijn dood trouw, op een uitstapje na: hij haalde zijn vrouw Betsie uit Boswinkel. Het avontuur van Willem is ten einde gekomen. "Mr. Pathmos is niet meer", schreef zijn familie in de overlijdensadvertentie.

Activiteiten
Namens heel de wijk zette de wijkraad zijn activiteiten op een rij: de wijkraad Pathmos, buurtkrant Pathmos, Buurtexpo, wijkwandeling, Pathmospark, Buurtpanel De Dikke Steen en de Meimarkt. "We zullen Willem met zijn grote passie voor Pathmos enorm missen", aldus de wijkraad.

Inhuldiging
In april 2013 ontving Willem van commissaris van de koning Ank Bijleveld een uitnodiging om getuige te zijn van de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Uitnodiging
Namens de provincie Overijssel mochten 42 verdienstelijke streekgenoten met Bijleveld mee.
De commissaris, die eind jarig tachtig raadslid was bij het CDA in Enschede, had voor de plechtigheid zowel Willem als Betsie uitgenodigd.

Zaterdag 19 december 2015 heeft de begrafenis in Usselo plaatsgevonden.


Zie ook het artikel over de uitreiking van het Pathmos-boekje door Willem.