Nummer
21   juni 2011          Jaargang 4

      Volop nieuws voor Buurtkrant 21 en daarom hebben we een keuze gemaakt in een gedeelte in de Buurtkrant en
      een aanvullende digitale krant voor het juninieuws.    Het zou jammer zijn u dit nieuws te onthouden!!!

         Wederom veel leesplezier!!!
                                                      
        De redactie.                                                                           
Pathmos Zomerfeest


Op zondag 4 september is er rondom het Eendenparkje, Spinnerstraat en schoolplein het Pathmos Zomerfeest met o.a. een braderie en rommelmarkt . De bedoeling is dat vanuit verschillende kramen tweedehands spullen worden verkocht en er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud.
Muziek zorgt voor een gezellige sfeer, kortom een totaal programma voor alle leeftijden.
Inschrijven voor een kraam kan tot uiterlijk 27 augustus bij Puts Bazar aan de Spinnerstraat 12.
Wij raden u aan dit vroegtijdig te doen, want vol is vol!!!

Voor meer informatie kunt u bellen met 06 16799833 / 06 25546556 of mail: pathmoszomerfeest@gmail.com

Afscheid Het Tunneltje


Met pijn in ons hart zullen wij u moeten laten weten te stoppen met Buurtpanel 'Het Tunneltje'.

'Het Tunneltje' is jaren geleden opgericht door en voor bewoners van de wijk. Toen al waren een aantal situaties oorzaak dat de werkzaamheden door het toen zittende panel zijn gestopt.

Op verzoek van derden is, jaren later het Tunneltje nieuw leven ingeblazen en is de voorzitter van toen gevraagd ook nu de activiteiten weer op te pakken.
Met frisse moed is onze voorzitter aan de gang gegaan en heeft 2 andere wijkbewoners bereid gevonden om met deze frisse wind mee te waaien.
Vanaf april 2010 draaide het tunneltje op volle toeren weer mee!!!! Nu, een jaar later, hebben we besloten het bijltje erbij neer te gooien.

Er is niets fijner dan vrolijk spelende wijkkinderen te zien genieten van de georganiseerde activiteiten. Even die saamhorigheid te voelen, de verbondenheid in de wijk en met wijkbewoners.
Helaas hebben de medewerkers van het Tunneltje dit anders ervaren voor, tijdens en na de te organiseren activiteiten. Of te wel, achter de schermen.

Daarom laten we weten dat we onze activiteiten staken en 'Het Tunneltje' opheffen. Maar niet voordat we iedereen die ons een warm hart heeft toegedragen enorm bedanken voor die gezellige feestjes die we hebben gehad in onze wijk.

Met een vriendelijke wuif nemen we afscheid,

De medewerkers van 'Het Tunneltje'

Meimarkt


Terwijl op 28 mei elders in Enschede een ware veldslag woedde rond het gedachtegoed van de Nederlandse Volksunie zagen we in de Pathmosstraat rode, gele, witte, bruine en blauwe gezichten. De Meimarkt trok weer grote belangstelling. Het aantal kramen was zelfs uitgebreid naar 150 en daardoor was het aanbod aan goederen groot en divers, van gouden servies tot plastic schommel. "De Draaiorgel" verzorgde de optredens, de kwaliteit was dusdanig dat sommige bezoekers hierdoor niet verder kwamen dan het pleintje. Ook aan de kinderen was gedacht en zij vermaakten zich prima. Dat de organisatie nog steeds streeft naar verbetering bleek wel uit het plaatsen van extra toiletten, na een opmerking in het gastenboek vorig jaar. Het evenement zette Pathmos op de kaart!!!

Eén jaar Power Royael


Vrijdag de dertiende mei was bepaald geen ongeluksdag voor Power Royael. In een feestelijke sfeer werd gevierd dat deze locatie voor Enschede west een jaar open is.
Familie, bekenden, cursisten, wijkbewoners en samenwerkenden namen een kijkje.
De avond werd gevuld met lekker eten en drinken, muziek en dans. Kortom gezelligheid ten top in de Boei!

Gluren bij …..


Op 25 mei kon men in Enschede-west weer gluren bij culturen.
In de Boei opende de middag met een spectaculaire Michael Jackson act, gevolgd door een multiculturele modeshow. De creatievelingen leefden zich uit bij de open handwerkles van Rosa en Sienie of boetseerden met Koen, ook kon men gluren bij de Braziliaanse vechtsport Capoeira. Ondertussen vervoerden paardentrams mensen heen en weer naar activiteiten op Boswinkel en Stadsveld. Het was vroeg in de middag wat minder druk bij de Pathmos Schakel, echter de Caribische band trok met hun opvallende tocht veel publiek richting Schakel. Hier kon men zelf Delfts blauw servies maken of te rade gaan bij een handlezeres. Tenslotte werd Oriëntaals meegedanst terwijl in de Boei de verhalenverteller de wereldreis door onze wijk afsloot.

Hiernaast
Gaaf dat je er bent!


Hiernaast is een plek waar je kunt zijn wie je bent. Waar je talenten tellen. Waar je iets voor een ander kunt betekenen.

Hiernaast is de naam van een ontmoetingsplek, een soort woonkamer voor de buurt, met een atelierruimte, aan de Bombazijnstraat.
Sinds maart zijn we geopend, een paar dagdelen per week. Loop eens binnen voor een kop koffie en een praatje. Er zijn een aantal workshops voor kinderen geweest, die zeer in de smaak vielen. Daar gaan we mee door, met die workshops.

Ideeën? Kom ermee!
Maar let op! Hiernaast is een plek waar iedereen inbreng kan en mag hebben. Hiernaast is voor, maar vooral van de buurt. Het is de bedoeling om er samen iets moois van te maken. Heb je een goed idee voor een leuke buurtactiviteit? Kom langs! Vind je het leuk om anderen een stukje gezelligheid te bieden? Kom praten. Hiernaast zoekt gastheren en -dames die kunnen helpen zodat de deur zoveel mogelijk open kan. Heb je ideeën voor een leuke middag voor de kids in de wijk? Laat het weten! Dik kans dat we samen verder komen. Lijkt het je leuk om je hobby te delen met anderen - door middel van een workshop bijvoorbeeld? Wij hebben er een perfecte ruimte voor.

Hiernaast is een initiatief van zomaar een paar mensen die hun eigen talenten kwijt willen en een tikje verliefd op Pathmos geworden zijn (wat een prachtwijk!). Meer weten? Surf dan eens naar www.kunstvanontmoeting.nl. De site is nog in aanbouw, maar je vindt er al wel foto's en filmpjes en info over openingstijden en activiteiten.

Hiernaast, Bombazijnstraat 30
info@kunstvanontmoeting.nl   mail   www.kunstvanontmoeting.nl

dinsdagmiddag, woensdagochtend en donderdagochtend open.


Oproep Buurtexpo Pathmos


U weet dat het tunneltje in de Sterkerstraat duidelijk afwijkt van de tunneltjes aan het Pathmosplein.

Het tunneltje heeft totaal zes pilaren welke verbonden zijn door een kruisverbinding.

Echter op de oude foto van de oorlogsschade aan het tunneltje had het vier pilaren. Hieruit kunnen we de conclusie trekken dat het oorspronkelijk dezelfde bouw had als de tunneltjes aan het Pathmosplein.....
Is het na de oorlog dusdanig versterkt met extra pilaren en kruisverbindingen of uitgebouwd???

Mocht iemand hier meer informatie over kunnen geven, neem a.u.b. contact op.

Willem van Voorst,

          W. de Clercqstraat 21 of willemvanvoorst@concepts.nl       mail