Page 4 - Buurtkrant-68
P. 4
Meimarkt Pathmos heerlijke lekkernijen te koop zijn. Recept
Bezoek op zaterdag 25 mei Naast de verkoop is er op de
2019 van 10.00 tot 16.00 uur Meimarkt ook veel zangkwaliteit
de grootste en gezelligste wijk- aanwezig op ons eigen
rommelmarkt van Overijssel. muziekplein. Met toppers als
Er zijn meer dan 280 kramen, Lucas en Gea, Chris de Roo,
met een groot aanbod van Roel Britting, Anita en Ed, Henk
2 hands spullen. Harders, Marco Scholten.
e
Uiteraard wordt de inwendige Dus kom gezellig naar de wijk
mens niet vergeten, er zijn Pathmos bij de W de Clercqstraat
verschillende kramen waar en de straten hierom heen.
Ingrediënten:
75 gram zachte roomboter
500 gram bloem
6 gram zout
1,5 dl lauwe melk
12 gram droge gist
3 eetlepels gembersiroop (= ongeveer
45/50 ml)
2 eieren op kamertemperatuur
1 flinke theelepel kaneel
120 gram kandijsuiker, greinsuiker of
parelsuiker
Suiker
Boter voor het invetten van de vorm
Bereidingswijze:
Smelt de boter voorzichtig in een
pannetje op laag vuur en laat afkoelen
tot kamertemperatuur.
Doe de bloem en het zout in een kom
en roer het goed door met een garde.
Voeg de gist toe, roer weer goed met
de garde.
Voeg de lauwe melk toe, de gesmolten
boter, de gembersiroop en de eieren.
Kneed dit met een standmixer met de
kneedhaak, in ca. 10 minuten tot een
mooi soepel deeg. Het deeg is goed als
je er tussen je vingers een vliesje van
kunt vormen.
Leg het deeg in een licht ingevette kom
en zet weg op een warme, vochtige
en tochtvrije plek. ( ik doe dit in een
onverwarmde oven met een bakje
warm water op de bodem)
Laat ca. een uur rijzen tot het deeg
volume verdubbeld is.
Kneed er dan de kaneel en de
parelkorrels door. Je kunt als
alternatief ook het deeg tot een grote
plak uitrollen en deze gelijkmatig
bestrooien met kaneel en de
suikerparels.
Maak een rechthoekige plak van het
deeg, deel denkbeeldig in drieën en
vouw de linkerflap over de middelste,
en de rechterflap vervolgens ook over
de middelste.
Draai het deeg een kwartslag en rol het
losjes op.
Vet een cakeblik van 25 cm. dik in met
boter en bestrooi deze met suiker.
Leg het deeg hierin en laat het nog
ca. een kwartier rijzen op een warme,
Pathmosmarkt Ben Jij Dit? Verwarm de oven voor op 190 graden.
vochtig en tochtvrij plekje.
Goed nieuws voor bloemen en Degene op deze foto Bestrooi de bovenkant van het deeg
met suiker en bak het in ca. 30/33
planten liefhebbers! kan bij de redactie een minuten gaar en goudbruin.
Als in mei de Pathmosmarkt kadobon in ontvangst Stort het brood na het bakken op een
weer van start gaat, heeft de nemen. rooster en laat het afkoelen.
plantenman niet alleen vaste
planten te koop. Wel even deze krant meenemen. Eet
Er worden nu ook Reactie vóór 31 mei a.s. bij
snijbloemen verkocht! mevr. Atzori, Snelspoelstraat 1 smakelijk
buurtkrantpathmos@hotmail.com