Page 4 - Buurtkrant-68
P. 4

Meimarkt Pathmos                      heerlijke lekkernijen te koop zijn.      Recept

    Bezoek op zaterdag 25 mei             Naast de verkoop is er op de
    2019 van 10.00 tot 16.00 uur          Meimarkt ook veel zangkwaliteit
    de grootste en gezelligste wijk-      aanwezig op ons eigen
    rommelmarkt van Overijssel.           muziekplein. Met toppers als
    Er zijn meer dan 280 kramen,          Lucas en Gea, Chris de Roo,
    met een groot aanbod van              Roel Britting, Anita en Ed, Henk
    2  hands spullen.                     Harders, Marco Scholten.
     e
    Uiteraard wordt de inwendige          Dus kom gezellig naar  de wijk
    mens niet vergeten, er zijn           Pathmos bij de W de Clercqstraat
    verschillende kramen waar             en de straten hierom heen.

                                                                                 Ingrediënten:
                                                                                  75 gram zachte roomboter
                                                                                  500 gram bloem
                                                                                  6 gram zout
                                                                                  1,5 dl lauwe melk
                                                                                  12 gram droge gist
                                                                                  3 eetlepels gembersiroop (= ongeveer
                                                                                   45/50 ml)
                                                                                  2 eieren op kamertemperatuur
                                                                                  1 flinke theelepel kaneel
                                                                                  120 gram kandijsuiker, greinsuiker of
                                                                                   parelsuiker
                                                                                   Suiker
                                                                                   Boter voor het invetten van de vorm
                                                                                 Bereidingswijze:
                                                                                  Smelt de boter voorzichtig in een
                                                                                   pannetje op laag vuur en laat afkoelen
                                                                                   tot kamertemperatuur.
                                                                                  Doe de bloem en het zout in een kom
                                                                                   en roer het goed door met een garde.
                                                                                  Voeg de gist toe, roer weer goed met
                                                                                   de garde.
                                                                                  Voeg de lauwe melk toe, de gesmolten
                                                                                   boter, de gembersiroop en de eieren.
                                                                                  Kneed dit met een standmixer met de
                                                                                   kneedhaak, in ca. 10 minuten tot een
                                                                                   mooi soepel deeg. Het deeg is goed als
                                                                                   je er tussen je vingers een vliesje van
                                                                                   kunt vormen.
                                                                                  Leg het deeg in een licht ingevette kom
                                                                                   en zet weg op een warme, vochtige
                                                                                   en tochtvrije plek. ( ik doe dit in een
                                                                                   onverwarmde oven met een bakje
                                                                                   warm water op de bodem)
                                                                                  Laat ca. een uur rijzen tot het deeg
                                                                                   volume verdubbeld is.
                                                                                  Kneed er dan de kaneel en de
                                                                                   parelkorrels door. Je kunt als
                                                                                   alternatief ook het deeg tot een grote
                                                                                   plak uitrollen en deze gelijkmatig
                                                                                   bestrooien met kaneel en de
                                                                                   suikerparels.
                                                                                  Maak een rechthoekige plak van het
                                                                                   deeg, deel denkbeeldig in drieën en
                                                                                   vouw de linkerflap over de middelste,
                                                                                   en de rechterflap vervolgens ook over
                                                                                   de middelste.
                                                                                  Draai het deeg een kwartslag en rol het
                                                                                   losjes op.
                                                                                  Vet een cakeblik van 25 cm. dik in met
                                                                                   boter en bestrooi deze met suiker.
                                                                                  Leg het deeg hierin en laat het nog
                                                                                   ca. een kwartier rijzen op een warme,
        Pathmosmarkt                       Ben Jij Dit?                           Verwarm de oven voor op 190 graden.
                                                                                   vochtig en tochtvrij plekje.
     Goed nieuws voor bloemen en                      Degene op deze foto         Bestrooi de bovenkant van het deeg
                                                                                   met suiker en bak het in ca. 30/33
           planten liefhebbers!                       kan bij de redactie een      minuten gaar en goudbruin.
       Als in mei de Pathmosmarkt                     kadobon in ontvangst        Stort het brood na het bakken op een
       weer van start gaat, heeft de                  nemen.                       rooster en laat het afkoelen.
       plantenman niet alleen vaste
             planten te koop.             Wel even deze krant meenemen.                          Eet
         Er worden nu ook                 Reactie vóór 31 mei a.s. bij
     snijbloemen verkocht!                mevr. Atzori, Snelspoelstraat 1                   smakelijk
                                          buurtkrantpathmos@hotmail.com
   1   2   3   4