Page 4 - Buurtkrant_81
P. 4

Recept









    Vrijdag 5 november jl. hadden         hadden wij deze niet zelf
    we een klein feestje in onze wijk:    gemaakt, omdat onze keuken
    Gluren bij Culturen.                  nog niet klaar is. Daarom waren
    In De Boei konden kinderen            wij blij met de dames en heren         Ingrediënten:
    schilderen met als thema andere       van Power Boswinkel die ons               300 gr kipfilet in stukjes
    landen en culturen. Zo waren er       hiermee geholpen hebben.                  1 rol bladerdeeg
    kinderen die namen Frankrijk          Hopelijk komt er volgend jaar             100 gr spek- of baconreepjes
    als thema met de Eiffeltoren of       weer zo’n gezellige middag. Dan           200 gr bloemkool
    de vlag van Engeland. Gewoon          is ook de keuken in De Boei klaar         1 ui
    Hollandse kaas kwam ook               zodat de hapjes hier gemaakt              1 teen knoflook
    voorbij. Uiteraard met molen,         kunnen worden en we aan de                100 gr doperwten
    echt te veel om op te noemen.         bewoners kunnen uitleggen,                100 gr wortel
                                          uit welk land het hapje komt en           25 gr boter
    Er was een landenspel, erg            welke ingrediënten er in zitten.
    leerzaam en leuk. Als kinderen                                                  25 gr bloem
    het goed hadden, mochten              Wij willen iedereen bedanken die          200 ml melk
    ze een grabbel doen in onze           een bezoekje heeft gebracht aan           1 tl peterselie
    grabbelton.                           Gluren bij Culturen en we zijn blij       2 tl kerriepoeder
                                                                                    100 ml kippenbouillon
    Ook was er muziek van onze            dat we op deze middag, zoveel             zout en peper
                                          stralende gezichten hebben
    wijk-DJ Martin met compagnon,         gezien.                                   ei of melk
    die gezellige plaatjes draaiden en
    zorgden voor de gezellige sfeer.      Iedereen was er ook aan toe om         Bereidingswijze:
    Bewoners konden meedoen met           elkaar weer eens te ontmoeten,
    een workshop Djembé, wat ook          even wat gezelligheid.                 Verwarm de oven voor op 200
    erg geslaagd was. Binnen kon          Wij als organisatie en vrijwilligers   graden. Snipper de ui en snijd
    meegezongen en gedanst worden         hebben het enorm naar ons zin          de knoflook fijn. Snijd ook de
    met de Zingende Obers, wat            gehad en hopelijk u ook. Graag         wortels en bloemkool in stukjes.
    supergoed werd ontvangen door         tot volgend jaar!                      Kook de wortels en bloemkool
    jong en oud.                                                                 ongeveer 10 minuten en giet
                                                                                 dan deze af. Smelt de boter in
    Daarnaast kon er een ritje            Met dank aan Dianne, Josje,            een diepe pan en voeg de ui en
    gemaakt worden in de wijk met         Brigitta, Alie, Karin en Vanity        knoflook toe. Daarna kunnen
    een paard en wagen, de Jan            en niet te vergeten onze 2             de stukjes kip en de spek- of
    Plezier, die alle rondjes helemaal    stagiaires. Natuurlijk ook dank        baconreepjes erbij. Bak dit
    vol zat met deelnemers.               aan onze Sigrid die weliswaar op       rondom bruin en voeg dan de
    Natuurlijk mochten hapjes en          de achtergrond was maar ons            wortel, bloemkool, doperwten,
    lekkernijen uit verschillende         toch heeft geholpen met haar           kerriepoeder, peterselie en een
    culturen niet ontbreken. Helaas       uitgebreide kennissenkring.            beetje peper toe.
                                                                                 Na ongeveer 5 minuten kan de
                                                                                 bloem erbij. Meng alles door de
                                                                                 bloem en voeg na een minuut
                                                                                 de melk en bouillon toe. Als het
                                                                                 geheel een beetje indikt, zet je
                                                                                 het vuur laag totdat de saus de
                                                                                 juiste dikte heeft. Je kunt ook een
                                                                                 beetje maïzena gebruiken mocht
                                                                                 de saus te dun blijven.
                                                                                 Vet een springvorm of ovenschaal
                                                                                 in. Rol het bladerdeeg uit
                                                                                 over de ovenschaal en maak
                                                                                 met een mes wat inkepingen
                                                                                 in het bladerdeeg. Schep het
                                           Ben Jij Dit?                          groentemengsel in de schaal.
                                                                                 Smeer de bovenkant in met een
                                                                                 beetje melk of ei.
                                                    Degene op deze foto          Bak het taartje ongeveer 20
                                                    kan bij de redactie een      minuten in de oven totdat het
                                                    kadobon in ontvangst         bladerdeeg mooi bruin is.
                                                    nemen.

                                          Wel even deze krant meenemen.
                                                                                         Eet smakelijk!
                                          Reactie vóór 31 januari bij                    Eet smakelijk!
                                          mevr. Broeksma, Pathmosstraat 41
                                          buurtkrantpathmos@hotmail.com
   1   2   3   4