Page 4 - Buurtkrant_81
P. 4
Recept
Vrijdag 5 november jl. hadden hadden wij deze niet zelf
we een klein feestje in onze wijk: gemaakt, omdat onze keuken
Gluren bij Culturen. nog niet klaar is. Daarom waren
In De Boei konden kinderen wij blij met de dames en heren Ingrediënten:
schilderen met als thema andere van Power Boswinkel die ons 300 gr kipfilet in stukjes
landen en culturen. Zo waren er hiermee geholpen hebben. 1 rol bladerdeeg
kinderen die namen Frankrijk Hopelijk komt er volgend jaar 100 gr spek- of baconreepjes
als thema met de Eiffeltoren of weer zo’n gezellige middag. Dan 200 gr bloemkool
de vlag van Engeland. Gewoon is ook de keuken in De Boei klaar 1 ui
Hollandse kaas kwam ook zodat de hapjes hier gemaakt 1 teen knoflook
voorbij. Uiteraard met molen, kunnen worden en we aan de 100 gr doperwten
echt te veel om op te noemen. bewoners kunnen uitleggen, 100 gr wortel
uit welk land het hapje komt en 25 gr boter
Er was een landenspel, erg welke ingrediënten er in zitten.
leerzaam en leuk. Als kinderen 25 gr bloem
het goed hadden, mochten Wij willen iedereen bedanken die 200 ml melk
ze een grabbel doen in onze een bezoekje heeft gebracht aan 1 tl peterselie
grabbelton. Gluren bij Culturen en we zijn blij 2 tl kerriepoeder
100 ml kippenbouillon
Ook was er muziek van onze dat we op deze middag, zoveel zout en peper
stralende gezichten hebben
wijk-DJ Martin met compagnon, gezien. ei of melk
die gezellige plaatjes draaiden en
zorgden voor de gezellige sfeer. Iedereen was er ook aan toe om Bereidingswijze:
Bewoners konden meedoen met elkaar weer eens te ontmoeten,
een workshop Djembé, wat ook even wat gezelligheid. Verwarm de oven voor op 200
erg geslaagd was. Binnen kon Wij als organisatie en vrijwilligers graden. Snipper de ui en snijd
meegezongen en gedanst worden hebben het enorm naar ons zin de knoflook fijn. Snijd ook de
met de Zingende Obers, wat gehad en hopelijk u ook. Graag wortels en bloemkool in stukjes.
supergoed werd ontvangen door tot volgend jaar! Kook de wortels en bloemkool
jong en oud. ongeveer 10 minuten en giet
dan deze af. Smelt de boter in
Daarnaast kon er een ritje Met dank aan Dianne, Josje, een diepe pan en voeg de ui en
gemaakt worden in de wijk met Brigitta, Alie, Karin en Vanity knoflook toe. Daarna kunnen
een paard en wagen, de Jan en niet te vergeten onze 2 de stukjes kip en de spek- of
Plezier, die alle rondjes helemaal stagiaires. Natuurlijk ook dank baconreepjes erbij. Bak dit
vol zat met deelnemers. aan onze Sigrid die weliswaar op rondom bruin en voeg dan de
Natuurlijk mochten hapjes en de achtergrond was maar ons wortel, bloemkool, doperwten,
lekkernijen uit verschillende toch heeft geholpen met haar kerriepoeder, peterselie en een
culturen niet ontbreken. Helaas uitgebreide kennissenkring. beetje peper toe.
Na ongeveer 5 minuten kan de
bloem erbij. Meng alles door de
bloem en voeg na een minuut
de melk en bouillon toe. Als het
geheel een beetje indikt, zet je
het vuur laag totdat de saus de
juiste dikte heeft. Je kunt ook een
beetje maïzena gebruiken mocht
de saus te dun blijven.
Vet een springvorm of ovenschaal
in. Rol het bladerdeeg uit
over de ovenschaal en maak
met een mes wat inkepingen
in het bladerdeeg. Schep het
Ben Jij Dit? groentemengsel in de schaal.
Smeer de bovenkant in met een
beetje melk of ei.
Degene op deze foto Bak het taartje ongeveer 20
kan bij de redactie een minuten in de oven totdat het
kadobon in ontvangst bladerdeeg mooi bruin is.
nemen.
Wel even deze krant meenemen.
Eet smakelijk!
Reactie vóór 31 januari bij Eet smakelijk!
mevr. Broeksma, Pathmosstraat 41
buurtkrantpathmos@hotmail.com